3.9.2016. 19:13
0
Radončić i Izetbegović predstavili kandidate: Učinit ćemo sve da BiH bude najbrža rastuća ekonomija
Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost obraćajući se prisutnima kazao je da nije spremao nikakav govor, ali da ima poruku za zajedničke kandidate SDA i SBB za načelnike i gradonačelnike BiH.

Prije toga on je pokazao zelenu svilenu maramicu koju je dobio od Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, te kazao:

- Ova boja (zelena maramica,op.a) i ova boja (plava boja kravate koju je nosio Radončić, op.a), ne ostavljaju prostora za narandžaste i crvene. Mi pobjeđujemo. Želim da svim našim zajedničkim kandidatima kažem sljedeće. Oni koji su do sada bili načelnici da budu još bolji i bolji od sebe, a oni koji će tek biti izabrani po prvi put da budu bolji od prethodnika, što im neće biti teško. Hvala vam velika, ova koalicija je u ovom gradu i ima simbolike, jedna velika etapa stabilnosti kod nas Bošnjaka naročito, a to je stabilnost BiH. Naš nijet je iskren, a takvima Bog pomaže, hvala vam velika - kazao je Radončić, čije su obraćanje simpatizeri SDA prekidali aplauzima.

Nakon Radončića, prisutnima se obratio i Izetbegović koji je zahvalio Radončiću što se odazvao pozivu na skup, a onda je kazao: 

- Želim se zahvaliti gospodinu Radončiću na njegovim riječima i na onome svemu što zajedno s nama radi da se stabiliziraju prilike u ovoj zemlji. Fahro, idemo zajedno u bolju budućnost, jer u jedinstvu je snaga – kazao je Izetbegović, što je skup pozdravio aplauzom i ovacijama i nastavio: 

- Nekima se čini da se BiH u ovom času nalazi na raskršću koji ima dva puta. Nema dva puta za ovu zemlju. Onaj sa referendumima, onaj sa svađama, konfliktima i prijetnjama cjelovitosti ove zemlje sa odbijanjem investicija, taj mračni put, ta stranputica koja nas vraća u devedesete godine nije alternativa. Mi imamo dovoljno snage, dovoljno pameti, dovoljno iskustva da to zaustavimo. Jedina alternativa je široki put, magistrala koja vodi ovu zemlju ka članstvu u EU, ka članstvu u NATO savezu, ka prosperitetu i budućnosti naše djece. To je jedini put - poručio je Izetbegović. 

Izetbegović je ocijenio i da su zajednički kandidati koalicije SDA-SBB  dokazano iskusni i kompetentni kadrovi. 

- To su kandidati koju su pokazali stabilnost, posvećenost poslu,odanost lokalnoj zajednici, zalaganje za interes građana i za interese njihovih općina. Za načelnike smo zajednički predložili kandidate koji imaju sposobnost brzog reagovanja u donošenju odluku koji posjeduju postojanost, čvrst karakter i samouvjerenost potrebu za provođenje društvenih akcija. Lokalna uprava, općinske službe, moraju biti servis građana. Kandidati koalicije SDA-SBB za načelnike općina će osigurati da taj servis bude efektivan, efikasan, prilagođen potrebama građana i poslovnih subjekata. Osigurat će također, da svaki zaposlenik u administraciji općine bude odgovoran i posvećen svom glavnom zadatku, a to je profesionalna stručna, kvalitetna i brza usluga građanima i poslovnim subjektima. Ja želim uspjeh i pobjedu zajedničkim kandidatima za načelnike i želim uspjeh koalicije u mandatu 2016. - 2020. godina. 2020.godine, ako budemo pravilno radili BiH, njena ekonomija, njena država mogu biti i moraju postati najbrža rastuća ekonomija i razvijajuća infrastruktura na cijelom Balkanu - kazao je Izetbegović. 

Po odlasku sa skupa veliki broj simpatizera SDA želio se fotografisati sa Bakirom Izetbegovićem i Fahrudinom Radončićem. 

(Avaz/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.