5.9.2016. 9:17
0
Trebinje: Požar na Leotaru aktivan, ne prijeti kućama
Požar koji je jučer bjesnio cijelim masivom Leotara u Trebinju danas je smanjenog intenziteteta stoga nema opasnosti po lokalno stanovništvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, situacija je danas znatno povoljnija nego jučer kada su se krakovi požara širili istočnom i sjevernom stranom trebinjske planine.

"Požar se jučer proširio cijelim masivom Leotara i spuštao u podnožje planine prema selima. Situacija na terenu danas je mnogo stabilnija nego jučer, požari su djelimično stali, aktivan je požar na cijelom prostoru, ali opasnost ne prijeti kućama i selima, to je odbijeno. Danas ćemo vidjeti tokom dana kako će se stvari odvijati", rečeno je u vatrogasnoj jedinici.

Helikopter Oružanih snaga BiH tokom jučerašnjeg dana pomagao je vatrogascima u gašenju.

 Iako je policija izašla na mjesto događaja, još uvijek nema službene potvrde o tome šta je uzrokovalo požar.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.