8.9.2016. 14:48
0
"Režim Dodika je već jednom od stanovnika Istočnog Sarajeva ukrao bolnicu kada su grčku donaciju usmjerili u izgradnju dvorane"
Šefica poslaničkog kluba Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević izjavila je danas da se niko ne smije poigravati sa zdravljem i životima građana Istočnog Sarajeva i dovoditi u pitanje projekt bolnice u tom gradu.

Na pres-konferenciji sazvanoj zbog odluke ministra zdravlja i socijalne zaštite RS-a Dragana Bogdanića da posao izgradnje i opremanja bolnice Kasindo u Istočnom Sarajevu dodijeli konzorciju "Milenijum Tim“ koji je za čak 11 miliona KM bio skuplji od drugog ponuđača "Krajine“, Pandurević je kazala da je time Bogdanić unedogled odgodio izgradnju bolnice Istočno Sarajevo.

Po njenim riječima, očekivano je da će se "Krajina" sada žaliti kao najpovoljniji ponuđač, a moguće je da dođe i do upravnog postupka i poništenja tendera. U najboljem slučaju, kako je ocijenila, početak  izgradnje bolnice u Kasindolu može se očekivati krajem proljeća.

- Svaka pljačka i svaki kriminal je nemoralan i pitanje krivične odgovornosti, ali nema nemoralnije pljačke od pljačke iz zdravstvenog sektora jer je to krađa od bolesnih ljudi, od ljudi koji se bore za svoj život. Režim Milorada Dodika je već jednom od stanovnika Istočnog Sarajeva ukrao bolnicu kada su grčku donaciju usmjerili u izgradnju sportske dvorane u Laktašima. Ovo je drugi put da se od naroda Istočnog Sarajeva krade i poigrava njihovim životima - ustvrdila je Pandurević na pres-konferenciji u Istočnom Sarajevu.  

Tim novcem, kako je dodala, plaćaju se kvazianalitičari koji šire "razne spinove i satanizuju Savez za promjene".

- Dakle, došli smo u fazu kada građani Istočnog Sarajeva svojim zdravljem plaćaju predizbornu kampanju i spinove Milorada Dodika - tvrdi Pandurević.

A za tih 11 miliona, naglasila je, mogli su poboljšati likvidnost bolnice Kasindo, koja ima obaveza 44 miliona KM i vratiti dio obaveza te bolnice, a također i nabaviti medicinsku opremu.

- Otkako se bavim politikom nismo doživjeli toliko pritisaka, prijetnji i ucjena da se odustane i odgodi današnja pres-konferencija. A zašto, to znaju ministar Bogdanić i oni koji su nam uputili prijetnje - kazala je Pandurević.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.