21.9.2016. 17:39
0
Obilježen Dan mobilizacije policije općine Centar Sarajevo
Udruženje policije općine Centar Sarajevo "Policija 1991-1995." su, povodom 25. godišnjice mobilizacije policije BiH, obišli mezarja i spomen-obilježja te odali počast poginulim pripadnicima policije tokom protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu i grad Sarajevo.
Pomoćnik komandira Prve policijske uprave-Policijske stanice Centar Hasan Duran prisjetio se tih historijskih dana.

- Puno bi se imalo reći o tim slavnim danima kada su razne policijske jedinice, kao prva organizovana oružana sila, stali u odbranu BiH nošeni srcem i idejom o slobodi. Na području općine Centar svi položaji koje je zauzela policija agresor nikada do kraja rat nije mogao zauzeti. Perspektiva naše policije je da se razvija u skladu s evropskim perspektivama i da se stvori društvo koje će omogućiti sigurnost i sigurnost  svih građana - rekao je Duran.

Tokom protekle agresije na državu Bosnu i Hercegovinu više od 300 policajaca je dalo svoje živote za odbranu opkoljenog Sarajeva, navodi se u saopćenju iz Općine Centar. 

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.