25.9.2016. 21:05
0
Cvijanović: Zakon o praznicima pred poslanicima Narodne skupštine RS 11. oktobra
FOTO: Anadolu Agency
Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske, izjavila je da će Vlada RS uskoro uputiti u skupštinsku proceduru prijedlog izmjene Zakona o praznicima RS.

Prema njenim riječima, ovaj dokument mogao bi se naći pred poslanicima već na prvom narednom skupštinskom zasjedanju, 11. oktobra, javlja Anadolu Agency. 

"Mijenjaćemo onaj član toga zakona koji poziva na obaveznost. Proslavljanje Dana RS više neće biti obavezno za one koji to ne žele. Ne znam da li ćemo mijenjati naziv Dan RS", istakla je Cvijanović. 

Odgovarajući na pitanja novinara rekla je da se ne boji nikakvih sankcija koje bi mogle doći od pravosudnih organa BiH, kao ni niko drugi u Vladi RS. 

"Očekujem da se pravosuđe i tužilaštvo ne miješaju u politička pitanja, jer ni mi se ne miješamo u njihov posao. Danas smo pokazali da smo demokratsko društvo, da volimo i poštujemo sve građane RS i da imamo snagu da organizujemo referendum", kazala je Cvijanović.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.