28.9.2016. 13:53
0
Papa Franjo osudio napade u Halepu: U molitvama sam uz narod Sirije
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo osudio je napade na civile u Halepu i uputio poruku odgovornim za te napade da se sjete da će pred Bogom zasigurno odgovarati za svoja djela, javlja Anadolu Agency (AA).
U obraćanju tokom redovnog sedmičnog prijema na Trgu Sv. Petra u Vatikanu, papa Franjo se osvrnuo na dešavanja u Siriji i napade u Halepu.

"Moje misli su još jednom uz porušenu Siriju. I dalje primamo dramatične vijesti o patnjama i stradanju naroda u Halepu. Želim poručiti da suosjećam njihovu bol i da sam duhom i molitvama uz taj narod", poručio je papa Franjo.

Papa je izrazio duboku zabrinutost zbog događaja u Siriji, a posebno u Halepu u kojem u napadima stradaju djeca, žene, bolesni i svi nevini ljudi.

"Ponovo pozivam sve strane u Siriji da zaštite civile. Odgovorne za bombardovanja i njihovu savjest podsjećam da će zasigurno pred Bogom odgovarati za svoja djela", kazao je papa Franjo.

Snage odane režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada su 19. septembra jednostrano proglasile prekid primirja koje je dogovorom SAD-a i Rusije u Siriji uspostavljeno 12. septembra. U proteklih nekoliko dana snage sirijskog režima uz podršku ruskih snaga izvode žestoke napade na dijelove Halepa koje kontroliraju snage opozicije.

U napadima u Halepu od prekida primirja do danas ubijen je najmanje 481, a ranjeno 1.646 civila.

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.