28.9.2016. 17:43
3
Dodik zamolio građane da ne protestuju u Sarajevu
FOTO: Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je danas građane Republike Srpske da odustanu od organizovanog odlaska u Sarajevo i protesta pred zgradom Tužilaštva BiH.

"Danas mi se obratio jedan broj građana da me informiše da već rezervišu autobuse i hoće organizovano da krenu u Sarajevu zbog poziva za saslušanje koji mi je upućen iz Tužilaštva BiH zbog održavanja refrenduma o Danu Republike. Molim sve ljude koji to organizuju da odustanu, jer je krajnje rizično u pogledu njihove bezbjednosti", istakao je Dodik danas prilikom posjete opštini Istočni Stari Grad.

Zahvalivši se građanima Srpske na podršci koju stalno dobija, predsjednik RS-a je ponovio da ostaje pri stavu da se odazove pozivu za saslušanje u bilo kojoj pravosudnoj instituciji na teritoriji Republike Srpske, ali ne i u Sarajevu, prenosi N1.

"Spreman sam da dam izjavu, ali ne u Sarajevu, nego u bilo kojoj pravosudnoj instituciji u RS-u, koju odredi Tužilaštvo BiH. U ovom slučaju nema odgovornosti, nego je sve pitanje voluntarizma sarajevskih političara koji prijete, a među kojima je i lider SDA Bakir Izetbegović", naglasio je Dodik.


(Anesa Agović)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.