2.10.2016. 16:44
0
MUP RS: U Bijeljini otkrivena trgovina glasovima
FOTO: Ilustracija
Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Izbori 2016", koji prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u RS na dan Lokalnih izbora u BiH, od 11 do 15 časova prijavljena su još dva incidenta, javlja Anadolu Agency (AA).

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Bijeljina u saradnji  sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, došli su do operativnih saznanja, da "određena grupa osoba za nadoknadu (robnu ili novčanu) daje svoje lične karte drugim licima u svrhu obezbjeđenja glasova za pojedine kandidate na lokalnim izborima".

"Identifikovan je jedan broj lica kod kojih je pronađen veći broj ličnih karti i koje su privremeno oduzete. U toku je kriminalistička obrada lica u cilju dokumentovanja krivičnog djela 'Podmićivanje pri izborima ili glasanju'. O svemu navedenom obavješteno je i nadležno tužilaštvo u Bijeljini", kaže se saopštenju MUP-a RS.

"Od 12 do 13.30 časova glasačko mjesto br: 026B010 Turić opština Pelagićevo bilo je zatvoreno zbog narušavanja javnog reda i mira, a jedno lice je lišeno slobode i uručen mu je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja", navodi se u saopštenju.

Da podsjetimo MUP RS ranije je saopštio da su do 11 časova zabilježena dva incidenta na biračkim mjestima.

U 8.35 časova u opštini Lopare posmatrač Srpske napredne stranke D.M. odgurnuo je zamjenika načelnika opštine Ranka Todorovića koji je bio u obilasku glasačkog mjesta. Policijski službenik je uručio D.M. prekršajni nalog. U 8.55 časova u mjestu Lišnja kod Prnjavora policijski službenici udaljili su lice E.P. koje je ometalo glasanje na biračkom mjestu.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.