2.10.2016. 18:11
0
SDA Stari Grad Sarajevo: Ibrahim Hadžibajrić priprema izbornu prevaru, papiri su skladišteni u Općini Stari Grad
U biračkim mjestima na području Općine Stari Grad nedostaju ili se pojavljuju viška glasači listići i to: Toka Džeka I, Hrid Jarčedoli I i II, Kovači II, Mjedenica i Sedrenik I, navode iz OO SDA Stari Grad, prenosi Faktor.ba.

U saopćenju SDA stoji sljedeće:

"Papiri su bili skladišteni u Općini Stari Grad Sarajevo. S obzirom da je načelnik ove općine, Ibrahim Hadžibajrić, nezavisni kandidat za općinskog načelnika, izražavamo realnu sumnju da se radi o pripremi izborne prevare.

Nedostatak glasačkih listića upućuje na organizovanje izborne krađe poznato kao Bugarski voz gdje glasači dobivaju popunjen listić i sa njim ulaze na izborno mjesto a natrag iznose novi prazan listić. Na ovaj način osobe koje kupuju glasove mogu biti sigurne da je glasano u skladu sa dogovorom. Primjenom ove ozloglašene metode u toku dana može se ukrasti više hiljada glasova", navode iz OO SDA Stari Grad.

Također, na terenu u krugu biračkih mjesta na području Mahmutovca i Hrida, aktivna je kupovina glasova od strane NN lica o čemu je obaviješten OIK.

Na području Mošćanice na djelu je otvorena kupovinu glasova od strane Saveza za Stari Grad kao i Prve nezavisne liste te SDP-a.

Na području Logavine uočeno je otvoreno agitiranje od strane koordinatora za to područja kao i predsjednika biračkog odbora da svoj glas daju aktuelnom načelniku općine Stari Grad, uaključeno je u saopćenju SDA.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.