2.10.2016. 21:35
0
"Četiri biračka mjesta u Stocu su uredno zatvorena, ali ljudi nisu imali kome da predaju glasačke kutije"
Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Ahmet Šantić kazao je da i dalje očekuju "pravu informaciju" o dešavanjima u Stocu od Operativnog štaba „Izbori 2016“ te da bi kompletnu informaciju trebali imati sutra.

On je na večerašnjoj pres-konferenciji Centralne izborne komisije BiH istakao da su dobili samo kratku informaciju da su poslije 17 sati  na području općine Stolac pojačane policijske snage i da se na svakom biračkom mjestu nalazi policija koja čuva izborni materijal koji su zatekli te da u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Općine Stoalc poduzimaju potrebne mjere i radnje na dokumentiranju ovog događaja.

- U međuvremenu smo stupili u kontakt sa predsjednikom Općinske izborne komisije Stolac Ivanom Perićem i njegovo zdravstveno stanje je relativno dobro. On će sutra ujutro sa ostalim članovima OIK-a sazvati sjednicu kako bi sačinili kompletnu informaciju o današnjim dešavanjima, koju će dostaviti Centralnoj izbornoj komisiji BiH  - pojasnio je Šantić.

Dodao je da su ponovo zvanično uputili dopis policijskim snagama i sigurnosnim agencijama u Stocu da dostave kompletnu informaciju o dešavanjima, nakon čega će CIK BiH donijeti odgovarajuću odluku.

- Izbora u Stocu danas nije bilo, iako imamo nezvaničnu informaciju da su četiri biračka mjesta bila otvorena do 19 sati, te da su svoj posao završili uredno, ali da nemaju kome predati materijale, jer su članovi komisije van sjedišta - rekao je Šantić.  

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.