2.10.2016. 22:29
0
"Aleksandar Vučić mi je čestitao na pobjedi na lokalnim izborima"
Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da mu je predsjednik Vlade Srbije Aleksnadar Vučić čestitao na pobjedi na lokalnim izborima, na kojima je, kako je naveo, SNSD osvojio pobjedu u 11 općina više u odnosu na lokalne izbore 2012.

Dodik je, u izjavi novinarima večeras u Izbornom štabu SNSD-a, odbacio tvrdnje da je glasove na lokalnim izborima dobio na osnovu nedavno održanog referenduma u RS-u o danu tog bh.entiteta.

-Narod se ne može prevariti. Referendum je jedna politička činjenica, a izbori sasvim druga – ustvrdio je Dodik i naveo da on stoji iza referduma i "da će  narod u RS 9. januar poštovati i slaviti kao Dan RS-a ili dan nastanka RS".

Kazao je da  nije, niti da će  on proglasiti pobjedu u Srebrenici i odbacio je tvrdnje da će se, ukoliko pobijedi srpski kandidat, zatvoriti Memorijalni centar Potočari.

-Nastavit ćemo sa svim obilježavanjima, ali hoćemo da se vidi jasno i stradanje Srba, što se dosad nije vidjelo – rekao je Dodik.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.