2.10.2016. 23:14
5
Željko Komšić: Nismo, nažalost, nigdje uspjeli dobiti svog načelnika
FOTO: N1
Večeras se medijima u Sarajevu obratio predsjednik DF-a, Željko Komšić.

Piše: Haris Ahbabović

"Sasvim smo zadovoljni rezultati i kreće se upravo oko onoga što smo očekivali. Nismo, nažalost, nigdje uspjeli dobiti svog načelnika. S obzirom da smo prvi put na lokalnim izborima ovo je donekle očekivano. Kada saberemo broj vijećnika, mislim da ćemo biti druga stranka, odmah iza SDA", rekao je Komšić.

"Čestitam pobjednicima, ali mi je žao zbog male izlaznosti. Vidimo da izlaznost lagano pada iz ciklusa u ciklus. Jedna vrsta neuspjeha svih stranaka je to što nisu uspjeli aktivirati barem 10 posto glasača koji konstantno ne glasaju i miruju", ističe Komšić.

"Kampanja je u jednom trenutku bila zamagljena ratom, referendumom u RS-u ili ti nekim etničkim temama. Mi smo zadovoljni rezultatima. Žao mi je zbog pojedinih situacija. U Općini Centar je postojala dobra šansa za Rešidata, ali nismo uspjeli. Žao mi je zbog Srebrenice i Ćamila Durakovića. Ima nekih i neprijatnih iznenađenja kao što je Velika Kladuša, ali to nije samo problem Demokratske fronte. U Varešu su se izgleda desile neke čudne stvari. To su ta neka iznenađenja. U Centru smo dobro nastupili, ali jednostavno nije bilo dovoljno", rekao je Komšić.

"Mislim da će nužnost biti da se ljevica ujedini. Svako se mora obračunati sa političkom i vlastitom sujetom. Mi smo te razgovore lagano otvorili. Stojimo otvoreni za tu priču, ali nije sve u našim rukama. Nermin Nikšić i ja smo rekli da sačekamo rezultate lokalnih izbora, pa ćemo onda da vidimo šta je činiti", poručio je Komšić o eventualnoj koaliciji sa SDP-om.

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.