3.10.2016. 15:15
0
Nisu više važan politički faktor: Od 18.000 Bošnjaka, u Prijedoru glasalo njih tek oko 1.800
FOTO: Prijedor
Od oko 18.000 Bošnjaka iz Prijedora koji žive u dijaspori, svega njih 3.000 se registrovalo za glasanje na Lokalnim izborima u BiH koji su održani 2. oktobra. Od 3.000 registriranih, glasalo je tek njih oko 1.800. Dakle, Prijedor je ostao bez podrške oko 16.000 Bošnjaka koji žive u dijaspori, piše NAP.

Bošnjaci će u Skupštini općine Prijedor nakon ovih izbora imati tri odbornika, ili najviše četiri, što je najmanji broj Bošnjaka odbornika u Prijedoru do sada. Bošnjaci nakon 2. oktobra i službenu više ne predstavljaju važan politički faktor u Prijedoru.

Nad Bošnjacima Prijedora je prije 24 godine počinjen jedan od najstravičnijih zločina i genocida na tlu Evrope. Vojska i policija tada neustavne Republike Srpske ubila je u Prijedoru više od 3.680 Bošnjaka, od čega oko 3.500 civila. Najveći broj logora tokom rata u BiH nalazio se upravo na području Prijedora. Najveća dosad otkrivena masovna grobnica Bošnjaka Tomašica također se nalati na području općine Prijedor, piše NAP.


(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.