4.10.2016. 21:00
2
Istina otkrivena zahvaljujući medijima:Suspendovan policajac koji je maltretirao prof.Bajraktarevića
FOTO: Ilustracija
U noći 1. jula ove godine u ulici Zelenih beretki, sarajevska općina Stari Grad dogodio se incident u kojem su učestvovali profesor Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu Orhan Bajraktarević te pripadnici PS Stari Grad, piše novinska agencija Patria.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas je saopšteno da su na osnovu medijskih pisanja pokrenuli unutrašnju istragu koju je provelo Odjeljenje za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde.

-Tom prilikom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je policijski službenik PS Stari Grad Sarajevo, počinio teže povrede službene dužnosti: neizvršavanje, nesavjesno, neblagovremeno ili nepažljivo izvršavanje službenih zadataka, ponašanje koje narušava ugled policijskog organa i upotreba sile u suprotnosti sa zakonom, a koju policijski službenik nije prijavio niti evidentirao u skladu sa propisanom procedurom.

Kompletan predmet je dostavljen Disciplinskom tužiocu u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo.Povodom navoda da je Orhan Bajraktarević pretučen i vrijeđan od strane policijskih službenika, nakon provedene unutrašnje istrage, nije se moglo utvrditi da su navodi tačni, pa se istraga u ovom dijelu zaključila ocjenom “bez dovoljno dokaza”.

Uzimajući u obzir prirodu teže povrede radne dužnosti koja se policijskom službeniku stavlja na teret, isti je privremeno suspendovan do okončanja disciplinskog postupka, koji će biti proveden u zakonskom roku, saopćeno je iz MUPa- KS. 


(NAP)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.