6.10.2016. 16:18
0
Pirić: CIK još nije donio odluku o Stocu
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine još nije donijela nikakvu odluku vezano za ponavljanje izbora u Stocu jer se za to nisu stekli uvjeti, rekla je glasnogovornica Maksida Pirić novinarima nakon današnje sjednice CIK-a u Sarajevu.

Pirić podsjeća da je jučer održan sastanak sa članovima Općinske izborne komisije iz Stoca, kada je dogovoreno da  stolačka komisija održi sjednicu i nakon toga izvijesti CIK da li njeni članovi žele nastaviti rad kao sudionici Općinske izborne komisije.

Izbori u Stocu prekinuti su zbog incidenta 2. oktobra, kada su održavani lokalni izbori u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Na sastanku s predstavnicima CIK-a, jučer su bili članovi stolačke izborne komisije Ivan Perić, Avdo Jaganjac i Meliha Kapor.

Jaganjac je nakon toga novinarima rekao da im je CIK ostavio mogućnost da se pismeno izjasne žele li biti dio nastavka izbornog procesa u Stocu.

Kako je Jaganjac rekao, izjašnjenje je trebalo dati danas do 10 sati, ali glasnogovornica CIK-a Maksida Pirić nije potvrdila taj rok.

Još nije prošao današnji dan, kazala je povodom toga ona.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.