10.10.2016. 8:31
0
U BiH jutros saobraćanje po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu
U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraćaj se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Pojačan je promet vozila u blizini većih gradskih centara. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle.

Zbog sanacije dijela kolovoza na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica iza tunela Vis, saobraćaj se u zoni izvođenja radova odvija preticajnom trakom.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnom putu M-17 Topčić Polje-Lašva (Donja Vraca). Vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 15 minuta.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-5 Busovača-Kiseljak, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-16.4 Bugojno-Novi Travnik (Rostovo).

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.