10.10.2016. 11:39
0
Za Slađana Mitrovića i Sulejmana Đelibašića po 17 godina zatvora
Kantonalni sud Tuzla je, nakon okončanog glavnog pretresa po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, objavio osuđujuću presudu za Slađana Mitrovića (26) i Sulejmana Đelibašića (27), s područja Bijeljine, i izrekao im kazne od po 17 godina zatvora zbog krivičnog djela razbojništvo, prilikom čega je iz koristoljublja ubijen sedamdesepetogodišnji Milan Sarić u njegovoj porodičnoj kući u naselju Sarići na području Teočaka u decembru 2015. godine.

Podsjećamo, Kantonalno tužilaštvo tuzlanskog kantona je Mitrovića i Đelibašića optužnicom teretilo da su kao saučesnici u periodu od 17. do 23. decembra 2015. godine  ušli u kuću Milana Sarića u mjestu Teočak,  zavezali mu ruke iza leđa, zadali mu veći broj udaraca rukama, nogama i tupim predmetima  u tijelo, te jedan udarac nogom u bradu koji je uzrokovao smrt Sarića. Nakon toga su ispremetali stvari u kući, te pronašli i otuđili oko 750 KM koje je oštećeni imao u ladici.

Ovo Tužilaštvo je u saradnji sa  MUP-om TK,  i uz podršku Centra javne bezbjednosti  Bijeljina, došlo do operativnih podataka  o identitetu  osumnjičenih,  koji su u februaru 2016. godine lišeni slobode.

 Po naredbi ovog  Tužilaštva, Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije je uradio DNK analizu bioloških tragova pronađenih na mjestu događaja i uporedio ih sa uzorcima krvi osumnjičenih osoba. DNK analizom je utvrđeno da biološki tragovi pronađeni u kući pripadaju osumnjičenim osobama.

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona će u narednom periodu primiti pismeni otpravak presude, nakon čega će se izvršiti  analiza i donijeti odluka   da li će se izjaviti žalba na ovu presudu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.