10.10.2016. 14:20
1
Uhapšen 44-godišnji Saša Cvetković koji se sumnjiči za silovanje Bošnjakinja u Bratuncu, tokom hapšenja pružao otpor
Po nalogu Tužiteljstva BiH lišen je slobode osumnjičeni za ratni zločin na području Bratunca, za kojim je tužiteljstvo tragalo duži vremenski period, javlja Anadolu Agency (AA).

Postupajući po zahtjevu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Granične policije BiH, na MGP Bratunac, lišili su slobode osumnjičenog Sašu Cvetkovića, rođenog 1972. godine, državljanina Srbije.

Prema dostavljenoj informaciji policijskih organa, osumnjičeni je pružao otpor prilikom uhićenja.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je 1992. godine, na području Bratunca, počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 173. KZ BiH.

On je osumnjičen da je počinio silovanje i seksualno zlostavljanje žrtava, žena bošnjačke nacionalnosti sa područja Bratunca.

Za navedenim osumnjičenim, Tužiteljstvo BiH traga duži vremenski period, a operativna saznanja ukazivala su da se nalazi na području Srbije (Ljubovija).

Osumnjičeni će tijekom dana biti predat postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Tužiteljstvo BiH poduzima intenzivne aktivnosti na otkrivanju, lociranju i procesuiranju počinitelja ratnih zločina, gdje god se nalazili.

(Anadolu Agency)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.