11.10.2016. 16:17
1
Oglasio se gradonačelnik Sarajeva: Nedopustivo je da policija nijemo posmatra svakodnevno divljanje po ulicama Sarajeva
Povodom sinoćnje nesreće u kojoj su poginule dvije djevojke, oglasio se i gradonačelnik Sarajeva, Ivo Komšić.

U saopćenju koje je stiglo na našu e-mail adresu iz kabineta gradonačelnika Sarajeva stoji sljedeće:

"Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić zahtjeva od policije Kantona Sarajevo da otkrije ubicu dvije djevojke smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći kod Zemaljskog muzeja. Također, traži od Tužilaštva i Suda da se ubica uhapsi i najoštrije kazni.

Za ovakvo kaotično stanje na ulicama Sarajeva gradonačelnik smatra najodgovornijom policiju koja je plaćena da štiti život i imovinu građana Sarajeva. Ona to ne radi, već zajedno sa građanima nijemo posmatra kako divljaju luđaci svojim automobilima po sarajevskim ulicama.

Gradonačelnik poziva policiju da konačno počne da uvodi red u saobraćaju na sarajevskim ulicama ili da najodgovorniji ljudi za takvo stanje odstupe sa svojih pozicija. Vlast koja nije u stanju da natjera svoju policiju da radi svoj posao, nije dostojna svoje uloge koju bi trebala obavljati.

Nažalost, može se desiti da i ovaj apel, kao i apel svih civiliziranih građana Sarajeva ponovo ostane bez adekvatne reakcije. Zato, pošteno govoreći, gradonačelnik do daljnjeg poručuje svojim sugrađanima da čuvaju svoju djecu i sami sebe od bahatih vozača koji divljaju sarajevskim ulicama.

Gradonačelnik ovom prilikom izražava svoje duboko suosjećanje sa porodicama smrtno stradalih dvadesetogodišnjakinja", stoji u saopćenju.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.