14.10.2016. 22:28
6
Izetbegović naložila pokretanje disciplinskog postupka protiv pedijatra zbog izjava u kojima je kritikovao njen rad
Nakon izjava za medije u kojima je kritikovao određene odluke menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu pedijatar Dragan Đokanović je usmeno obaviješten da je direktorica Sebija Izetbegović naložila da se protiv njega pokrene disciplinski postupak.

"Pretpostavljam da je zbog izjava. Danas sam za dao izjavu za BHRT u vezi sa odlascima ljekara iz Bosne i Hercegovine i to je neko vidio i javio. U toj izjavi sam rekao da mi je žao što je to tako, da je većini dobronamjernih građana žao jer će se na kraju taj problem osjetiti za desetak godina. Nema prirodnog slijeda da nove generacije zauzmu te pozicije. U posljednjih godinu dana, od nas sedam na mom Odjeljenju četvero je otišlo i ostalo nas je troje. Na Klinici se godišnje rodi četiri hiljade beba, trebmo tim bebama pružiti 24-satnu zaštitu, jednostavno to je nemoguće", kazao je za N1 dr. Dragan Đokanović.

Doktor Đokanović je jedan od rijetkih ljekara koji se javno usprotivio određenim odlukama menadžmenta. 

(Adna Zukanović-Zilić)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.