18.10.2016. 19:04
0
Domovi za pet povratnika u Srebrenicu
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo je domove za pet porodica povratnika na područje općine Srebrenica, a najavljeno je da će aktivnosti biti nastavljene.

Vrijednost donacije je oko 150.000 KM, a ugovore su potpisali Nail, Hana i Suad Mehmedović, Zula Jakupović i Munira Salihović.

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković pohvalio je saradnju s Ministarstvom.

- Realizacija ovog projekta će krenuti do kraja ove godine i nadamo se da će ove porodice na proljeće imati svoje kuće. Uvjeren sam da će slični projekti biti nastavljeni - istakao je Duraković.

Da će pomoć na područje općine Srebrenica nastaviti stizati potvrdio je i šef kabineta Federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Nisvet Mujanović.

- Ugovori za pet stambenih jedinica su po sistemu 'ključ u ruke'. Ovo ministarstvo je nosilac projekta zajedno s Ministarstvom za ljudska prava i Fondom za povratak. Ovo je samo jedan od projekata koje provodimo u Srebrenici. U toku su infrastrukturni projekti i projekti podrške u zapošljavanju i samozapošljavanju - kazao je Mujanović.

Po njegovim riječima protekle dvije godine Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u Srebrenicu je uložilo oko 2.800.000 KM, saopćeno je iz tog ministarstva.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.