24.10.2016. 20:16
0
Završena izgradnja kružnog toka na Mojmilu
Nakon polaganja završnog sloja asfalta i obilježavanja horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije završena je izgradnja kružnog toka na Mojmilu. Njegovim puštanjem u funkciju poboljšan je protok saobraćaja od Dobrinje prema centralnom dijelu grada.

Novoizgrađeni kružni tok dio je A transverzale, saobraćajnice koja će Međunarodni aerodrom Sarajevo povezivati sa ostatkom grada. Iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo naveli su da su u funkciji tri saobraćajna kraka i trenutno se vrši spajanje kružnog toka saobraćaja sa krakom A transverzale. Kružni tok će A transverzalu spajati sa desetom transverzalom.

A transverzala predstavljat će jednu od najvažnijih saobraćajnica u ovom dijelu glavnog grada BiH, jer će saobraćaj za aerodrom ili Stup biti preusmjeren sa dobrinjskih ulica na moderni bulevar. 

- Urađen je završni habajući sloj asfalta, rekonstruisana je kontaktna mreža za trolejbuski saobraćaj, te postavljene horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija, obilježeni su prelazi za bicikliste kroz kružni tok, odnosno biciklistička staza koju je Općina Novi Grad izgradila od Nedžarića prema Dobrinji, povezana je sa novoizgrađenim kružnim tokom, a ostalo je još da se uradi hortikulturno uređenje središnjeg ostrva unutar kružnog toka - ističu iz Direkcije za puteve KS-a.

Uporedo sa ovim radovima radi se na izgradnji preostalog dijela A transverzale, većina radova je završena, tako da se očekuje da će ova saobraćjnica biti završena u ovoj godini.

Kružni tok je mogao biti završen dosta ranije, ali su zbog procedure za postavljanje kontakne mreže za trolejbuski saobraćaj radovi prolongirani nešto više od mjesec dana.

Ukupna vrijednost izgradnje A transverzale je oko 5.800.000 KM. Novac su osigurali Kanton Sarajevo putem Direkcije za puteve KS-a i Općina Novi Grad Sarajevo, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.