25.10.2016. 21:40
0
Inicijativa za Stolac traži objavljivanje datuma novih izbora
Inicijativa za Stolac od Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine traži objavljivanje datuma novih izbora, kao i da to ne bude nakon 20. novembra kako bi Stočanke i Stočani dočekali praznike, Božić i Novu godinu u miru.

- S obzirom na to da zvanično već danima ne obrazlažete zbog čega ne donosite odluku o ponavljanju izbora u Stocu, jedini izvor informacija koje građani i građanke Stoca imaju su medijski članci koji su se pojavili s objašnjenima razloga zbog kojih još niste donijeli odluku, iako ste po zakonu bili dužni - istaknuto je u saopćenju Inicijative za Stolac.

Navode da su prema pisanjima medija krivične prijave protiv kandidata prepreka odluci o ponavljanju izbora.

S tim u vezi podsjećaju da optužnice podignute protiv kandidata do sada nisu bile prepreka za kandidaturu na izborima te stoga smatraju da prepreke za kandidaturu za načelnika i članova opštinskog vijeća ni po kojem osnovu nema.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.