28.10.2016. 15:32
0
Dalida Burzić za Ćosićeve navode o prijavama protiv Sanjina Sefića kaže da su netačne
Iz Ureda glavne tužiteljice Kantona Sarajevo navode da su tvrdnje policijskog komesara Vahida Ćosića, koje je saopćio na konferenciji za medije, da je Ministarstvo unutrašnjih poslova KS-a dostavilo 18 prijava protiv Sanjina Sefića netačne.

Kažu da je MUPKS-a od 2008. do 2010. godine Tužilaštvu dostavio osam službenih prijava protiv Sanjina Sefića. Dvije se odnose na period Sefićevog punoljetstva, a šest za vrijeme dok je bio maloljetnik.

Ističu da je u predmetu koji je formiran, po prijavi MUPKS-a, Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Sefića zbog krivičnog djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

- Općinski sud u Sarajevu oglasio ga je krivim i izrekao uvjetnu osudu. Na ovu presudu, Tužilaštvo je uložilo žalbu - dodaju iz Tužilaštva KS-a.

U drugom predmetu, formiranom po prijavi MUPKS-a, obustavljena je istraga, s obzirom na to da, tvrde iz Tužilaštva, MUPKS nije dostavio kvalitetne dokaze da je Sefić počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

U šest predmeta, koji su formirani nakon zaprimljenih prijava MUPKS, nadležni sud je Sefiću izrekao mjere predviđene za maloljetne izvršioce krivičnih djela, saopćeno je iz Tužilaštva KS-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.