7.11.2016. 14:40
0
Željka Cvijanović poručuje: Pripadnici OSBiH su imali pravo da izađu na referendum u RS-u
Svako ima pravo da izađe na referendum zato što je to pravo zagarantovano zakonom i Ustavom i imamo pravo da se opredjeljujemo o čemu god želimo, a to smo i pokazali, izjavila je danas Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema njenim riječima, pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine su kao građani RS imali pravo da izađu na referendum i da iznesu svoj stav i niko im to pravo ne može oduzeti.

"Ako neko misli kako će se ova država održavati raznim pritiscima, silom, koja dolazi od međunarodnog faktora ili nekog drugog iz političkog Sarajeva, to se neće desiti", rekla je Cvijanović komentarišući pokretanje postupka protiv pripadnika Oružanih snaga BiH zbog izlaska na referendum u Danu RS, koji je održan 25. septembra na području bh. entiteta Republika Srpska.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi s tim, Cvijanović je rekla je da je to "glupost i vrsta pritiska", te da "u ovoj zemlji može da cvjeta sve, samo ne može da cvjeta demokratija". Prema njenom mišljenju, "to je obračun sa svima onima koji su htjeli da u duhu demokratije iznesu svoj stav".

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.