10.11.2016. 17:51
0
Predložen pritvor za Radeljaša, za ostale osumnjičene mjere zabrane
Tužuilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je kantonalnom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora za Eseda Radešalja, a mjere zabrane za Jasminu Horo, Nedžada Kapetanovića i Jusufa Čauševića.
O prijedlogu Tužilaštva Sud treba da se izjasni u roku od 24 sata.

Za Radeljaša je predložen pritvor zbog opasnosti uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela, rečeno je Feni iz Tužilaštva.

Ostalim  osumnjičenima su predložene mjere zabrane napuštanja države Bosne i Hercegovine i obavezno javljanje nadležnom organu. Za Čauševića je predložena i zabrana obavljanja posla u općinskoj službi Novi Grad u Sarajevu.

Esed Radeljaš, Jasmina Horo, Nedžad Kapetanović i Jusuf Čaušević uhapšeni su u policijskoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kodnog naziva „Blok“.

Esed Radeljaš, bivši zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ministar u Vladi Bosanskopodrinjskog kantona, osumnjičen je za krivična djela ovjeravanje neistinitog sadržaja, podstrekavanje na zloupotrebu položaja, davanje dara i drugih oblika koristi te pranje novca.

Kako navode iz kantonalnog tužilaštva, počinjenjem ovih krivičnih djela Radeljaš je sebi i drugima pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko milion KM.

Ostale osumnjičene osobe - pomoćnica bivšeg načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića Jasmina Horo te bivši pravobranilac u ovoj općini Nedžad Kapetanović i šef općinskog Odsjeka za imovinsko-pravne poslove Jusuf Čaušević sumnjiče se da su Radeljašu omogućili da kroz upravni postupak nezakonito stekne novac i imovinu.

 

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.