13.11.2016. 16:48
0
"Dodikove izjave su strašne, javnost je zgrožena ovim porukama"
Predstavnici Saveza za promjene sutra će u Banjoj Luci odlučiti koje će korake poduzeti nakon „prijetnji“ predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika, da Vlada RS-a neće pomagati općine u kojima nije pobijedio SNSD, te da članovi Vlade neće imati bilo kakvu komunikaciju sa rukovodstvima tih lokalnih zajednica i da će SNSD napraviti tzv. crnu knjigu u koju će biti upisani svi oni koji su bilo kada na bilo koji način SNSD-u "napravili štetu".

Glavni odbor Partije demokratskog progresa (PDP) osudio je te Dodikove izjave, nazvavši ih strašnim.

-Postavlja se pitanje da li su slijedeći korak žute trake koje će biti podijeljene svima koji nisu u SNSD-u. Javnost je zgrožena ovim porukama – rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak danas na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

"Kao jednu od najužasnijih stvari koje su se javile u javnosti", ocijenio je Dodikovu najavu da Vlada RS-a neće sarađivati s općinama u kojima nije pobijedio SNSD.

-Savez za promjene je stava da sve ovo traži odgovor i sutra će biti održan sastanak na kojem će Dodikova prijetnja biti glavna tema – dodao je Crnadak.

Nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a, on je kazao da je SNSD i dosad radio protiv Saveza za promjene i sprječavao da se desi bilo šta dobro za građane.

Budući da, kako je naveo, SNSD „u potpunosti kontroliše tužilaštvo“, Crnadak sumnja da će se ovim izjavama pozabaviti nadležni organi, kako bi ispitali da li je Dodik prekršio Ustav i zakone RS-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.