20.11.2016. 15:14
4
Dodik: Vukota Govedarica je nesposoban, nedorečen i neizgrađen političar
Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik naveo je danas da politici njegove stranke odgovara da SDS vodi Vukota Govedarica za koga je rekao da je "odličan izbor, koji će pokazati kako nesposoban, nedorečen i neizgrađen političar može da pomogne drugima, a ne svojoj političkoj partiji".

U tom pogledu, on je, kaže, dobro rješenje za SNSD.

Ponovivši da je ranije za Govedaricu rekao da je "njihov čovjek", naveo je i da sada želi i da pojasni.

- Kazao sam da je naš čovjek, upravo zato što radi takve gluposti koje radi. Samo takav predsjednik SDS-a može nama doprinijeti da smo nezaobilazni i jedini ovdje koji smo ispravni. I on to fenomenalno radi i ja ga pozivam da s tim svojim putem nastavi – ustvrdio je Dodik.

S predsjednikom SDS-a je u razgovoru, kaže, želio da se dođe do zajedničkog stava RS-a o nekim, kako je naveo, globalnim pitanjima, ali da su oni to odbili.

- Ponadao sam se da će zbog personalih promjena doći do nekih politika i da ćemo moći da sjednemo i razgovarao o svim globalnim pitanjima, kao što je odnos s Kinom. RS treba da ima konsenzus o tome, kao i o odnosima i razgovorima kada je u pitanju Evropska unija i SAD. Ali nismo uspjeli da osiguramo taj razgovor. Ta galama koju oni čine govori o njihovoj političkoj nedoraslosti, izgubljenosti, zadržavanju na istim temama – rekao je Dodik.

Također je podsjetio da je njegova stranka na oktobarskim izborima "dramatično porazila SDS", koji oni žele, kako navodi, da zaborave.

- Misle da, ako su izabrali Govedaricu da se sve promijenilo i da je njima nešto 'krenulo' – kazao je Dodik.

Smatra da narod nije prihvatio priču koju nastavlja da vodi SDS.

- Priča o kirminalizaciji RS i o tome da će oni, kada dođu u Sarajevo, sve to srediti, pokazala se velikom laži Mladena Bosića i tu laž sada prihvata i Govedarica – dodao je.

Smatra "nedoraslim" to što mu je Govedarica prvo uputio, a zatim povukao poziv na prijem koji povodom 21. godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i uspostavljanja mira u BiH SDS organizuje sutra u hotelu Termag na Jahorini.

- Prvo, SDS nema ništa s Dejtonskim sporazumom, jer ga je potpisala RS, a ne SDS. Jeste tada SDS bio u vlasti, ali se isto tako zna da su bile velike i teške političke rasprave u okviru SDS-a i samo autoritet koji je tada imamo Radovan Karadžić i Srbija omogućio je da od strane SDS-a preživi Dejtonski sporazum. Za razliku od njih, ja sam prvi govorio da Dejtonski psorazum treba prihvatiti, bez obzira na mnoge njegove manjkavosti. Odlučnom borbom koju treba da vodimo, možemo da očuvamo našu autonomiju i mi to pokazujemo pragmatično - ustvrdio je Dodik.

On je dodao i da je SDS pozvao na prekid saradnje s SNSD-om, a zatim su u Skupštini Brčko Distrikta glasali za SNSD-ovog kandidata za gradonačelnika.

(Fena)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.