21.11.2016. 9:00
0
Već 10 dana voda se neprekidno slijeva niz ulicu Mustaj - pašin Mejdan u Sarajevu
U sarajevskoj opštini Stari Grag, već 10 dana voda se slijeva niz ulicu Mustaj – pašin Mejdan. Komunalne službe još nisu izašle na teren, iako mijenjanju stare cijevi na Obali Kulina Bana, svega stotinjak metara dalje.

Stanare poplavljene ulice ljuti rasipanje vode, koja pravi  štetu na nedavno renoviranoj kaldrmi.  Dok, kao i većina Sarajlija trpe redukcije zbog nedostatka vode u gradu, sa prozora gledaju kako voda otiče cestom.

„Već danima voda teče, a niko ne dolazi.  Ja imam malu bebu i svaki dan moram proći ovuda da bih došla do svoje kuće. Vrlo je nezgodno sa malim djetotom i kolicima izbjegavati lokve, pogotovo što je ulica uska. Očito je da ovaj kvar nadležni moraju popraviti, ali pitam se kada. Ne znam šta čekaju. Ko će platiti ovu vodu? Stahujem da nam zbog ovog kvara naredni računi ne budu veći. Nadam se da mi nećemo morati platiti njihovu ljenost“, kaže A. K., stanarka poplavljene ulice.  

 Inače, Mustaj – pašin Mejdan je veoma prometna ulica, jer se nalazi u neposrednoj blizini  Vijećnice.  Njom svakodnevno  prolaze destine turista. Posljednih dana sve ih je manje, jer im pokvarena cijev i poplava onemogućava obilazak ovog dijela grada.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.