21.11.2016. 14:38
0
Čampara sa sindikatima policije: Osigurati ista prava za sve policijske službenike u FBiH
U Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova održan je sastanak ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare i predstavnika tri sindikata: Unije samostalnih sindikata policije Federacije BiH, Saveza sindikata policije i uposlenika u ministarstvima unutrašnjih poslova u Federaciji BiH i Sindikata službenika FMUP-a.
Sastanku je također prisustvovao i predstavnik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u Federaciji BiH, saopćeno je iz Ministarstva.

Na sastanku su doneseni zaključci da se podržava Inicijativa dva reprezentativna sindikata, Unija samostalnih sindikata policije Federacije BiH i Savez sindikata policije i uposlenika u ministarstvima unutrašnjih poslova u Federaciji BiH, da uz podršku Sindikata službenika FMUP-a upute zajedničku inicijativu prema Vladi FBiH i Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova za zaključivanje Okvirnog kolektivnog ugovora u Federaciji BiH za sve policijske službenike, kojim će biti regulisan isti obim i isti minimum prava.

Također, usvojen je zaključak da federalni ministar unutrašnjih poslova u formi preporuke uputi kantonalnim vladama i kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova da pristupe urgentnom donošenju zakona, odnosno kantonalnih propisa u oblasti plaća i naknada policijskih službenika shodno odgovarajućim odredbama Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika Federacije BiH („Službene novine Federacije BiH“, broj 45/10).

Inače, kako je za Patriju kazao Almir Salkičević predsjednik Saveza sindikata policije i uposlenika u ministarstvima unutrašnjih poslova FBiH zadovoljan je današnjim razgovorom. Načelno je dogovoreno da se njihovi zahtjevi ispoštuju, a o ranije najavljenim protestima sedam MUP-ova u FBiH konačna odluka bit će donesena u četvrtak u Tuzli.
 
(NAP)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.