22.11.2016. 13:12
0
Dan otvorenih vrata u Omladinskom udruženju „Dobro djelo“
Međunarodni dan dječijih prava
Međunarodni dan dječijih prava
Međunarodni dan dječijih prava
Omladinsko udruženje „Dobro djelo“ je povodom Međunarodnog dana dječijih prava organizovalo Dan otvorenih vrata. To je bila prilika da se skrene pažnja na Konvenciju o pravima djeteta te da se vlasti pozovu na aktivnije provođenje iste.
„Mi danas, kao udruženje koje radi s djecom sa poteškoćama u razvoju, posebno želimo skrenuti pažnju na član 23 Konvencije o pravima djeteta koji govori o tome da je vlada dužna djeci s poteškoćama u razvoju obezbijediti besplatnu zdravstvenu zaštitu, omogućiti obrazovanje u skladu s njihovim potrebama, rehabilitaciju, osposobljavanje za posao, te njihovu integraciju u društvo i lični razvoj. Svjedoci smo da nema sistemskog pristupa inkluziji djece s poteškoćama u razvoju u redovne predškolske i školske ustanove, a rehabilitacija i liječenje djece koja često imaju i neka druga oboljenja, su izuzetno skupa i predstavljaju veliki teret za roditelje,“ istakla je  Ajla Gazić, predsjednica Omladinskog udruženja „Dobro djelo“.

Dan otvorenih vrata je bio prilika da se i lokalna zajednica upozna sa radom Udruženja. Upriličena je prezentacija o Udruženju, kreativne radionice za djecu, druženje s klovnom, face painting, slatkiši te simbolični pokloni. Kompanijama i lokalnoj samoupravi koji su do sada podržali rad OU „Dobro djelo“ su uručene zahvalnice. Među njima su na prvom mjestu dm drogerie markt d.o.o. i Raiffeisen banka d.d., ali i brojne druge kompanije.

„Sretni smo što smo nakon poplave koja se desila u oktobru ove godine, zahvaljujući donacijama dm drogerie markt i brojnih pojedinaca uspjeli obnoviti prostorije i nastaviti s radom. Kompanije dm, Raiffeisen banka i druge su ranije kroz projekat 'Pomozi mi da lakše odrastem!' podržale opremanje prostorija Udruženja na čemu smo im zahvalni. Naše Udruženje nema osigurano redovno finansiranje, a radimo u iznajmljenim prostorijama. Zato pozivamo i druge kompanije i vlasti na različitim nivoima da podrže naš rad. Uplatu možete izvršiti na dole navedeni broj računa, a otvoreni smo i za ne-novčane donacije,“ rekla je Maida Hasečić, zadužena za fundraising i PR Udruženja.

Predstavnica kompanije dm, Nela Laković, ovim povodom izjavila je: „Drago mi je da smo danas svi zajedno u obnovljenim prostorijama Omladinskog udruženja Dobro djelo. Poplava koja se dogodila u prostorijama na dan uručenja čeka u iznosu od 4.520 KM za projekt Pomozi mi da lakše odrastem, onemogućila je početak njegove realizacije. dm je stoga izdvojio dodatna sredstva u iznosu od 1.400 KM kako bi se šteta što prije sanirala te započele projektne aktivnosti. Projekt je inače podržan u sklopu inicijative dm {ZAJEDNO} za bolje sutra, zajedno s Raiffeisen bankom i vjerujemo da će uistinu doprinijeti inkluziji djece s poteškoćama u razvoju, na što se danas i želi skrenuti pažnja.“
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.