23.11.2016. 12:33
0
Na graničnim prijelazima oduzeto sedam falsificiranih dokumenata
Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Granične policije BiH 22.11.2016. otkrili su šest falsificiranih dokumenata na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine. Kod državljanina Republike Hrvatske i BiH J.B. (1990.) otkrivene su putna isprava, lična karta i vozačka dozvola Republike Francuske, dvije vozačke dozvole Hrvatske i vozačka dozvola BiH. Dokumenti su privremeno oduzeti. Okružnom tužilaštvu u Banjaluci protiv J.B. bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „falsifikovanje isprave“.

Istog dana pri ulasku u BiH na MGP Šamac službenici Jedinice granične policije Orašje privremeno su oduzeli falsificiranu vozačku dozvolu Švicarske koju je dao na uvid državljanin Hrvatske S.G. (1980.) prilikom granične kontrole. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Posavskog kantona, prema čijem nalogu je S.G. lišen slobode. U toku je daljnji rad na ovom slučaju. 

Četiri osobe lišene slobode 

Službenici Granične policije BiH 22. i 23.11.2016. lišili su slobode četiri osobe na osnovu raspisanih potraga. Na MGP Šepak prilikom ulaska u BiH, prema naredbi postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, lišen je slobode M.K. (1955.), državljanin Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da se potražuje zbog krivičnog djela „krijumčarenje“. Službenici JGP Zvornik predali su M.K. Tužilaštvu BiH.  

Na MGP Hum prilikom ulaska u BiH lišen je slobode bh. državljanin N.S. (1993.) jer ga je potraživao Općinski sud Živinice zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Hum predat će ga nadležnom organu.  
Službenici JGP Aerodrom Sarajevo na letu iz Beča lišili su slobode D.J. (1955.) nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnih djela „teška krađa“ i „nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“. Državljanin BiH predat je službenicima Policijske stanice Kozarska Dubica. Na letu iz Beograda lišen je slobode D.T. (1979.) jer su ga potraživali Osnovni sud u Mrkonjić Gradu i Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnih djela „teška krađa“. Službenici JGP Aerodrom Sarajevo predali su D.T. službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.