24.11.2016. 13:51
0
Dobitnici najvećih ratnih priznanja poslali poruku predstavnicima probosanskih političkih partija: Kanton Sarajevo kao temelj opstojnosti BiH
Savez udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ Kantona Sarajevo je u srijedu 23. novembra, a povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine organizovao Okrugli stol na temu “Kanton Sarajevo kao temelj opstojnosti BiH“.

Osim članova Saveza kao uvodničari na ovom Okruglom stolu učešće su uzeli premijer Kantona Sarajevo g-din Elmedin Konaković, ministar za boračka pitanja u Vladi KS g-din Muharem Fišo te dr. Selmo Cikotić bivši državni ministar odbrane, a trenutno je na  dužnosti savjetnika bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, kao i ratni komandanti brigada, divizija i korpusa. 

Osim niza zaključaka koji su doneseni, svi prisutni su jednistveni u stavu da je Kanton Sarajevo bio, a predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Kantona dali su obećanje da će Kanton Sarajevo i u narednom periodu biti temelj opstojnosti jedine nam domovine uz izražavanje nade da će primjer vlasti i nevladinog sektora sarajevskog kantona slijediti i ostali kantoni te predstavnici lokalnih zajednica u BiH. 

Dobitnici najvećih ratnih priznanja sa ovog Okruglog stola poslali poruku predstavnicima probosanskih političkih partija i svim strukturama vlasti da čuvaju tekovine narodnooslobodilačke borbe 1941-1945 i odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995 godine. 

Ovom prilikom Savez udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ Kantona Sarajevo čestita 25. novembar Dan državnosti jedine nam domovine svim građanima BiH. 


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.