25.11.2016. 10:27
0
Majka ubijenog Mirze Raščića: Moj sin je ubijen s leđa, svirepo i brutalno, nijedna kazna nije dovoljna
Deset dana nakon što je Izudin Tahirović prvostepenom presudom osuđen na 20 godina zatvora zato što je 16. aprila prošle godine u prostorijama Udruženja navijača Fudbalskog kluba Željezničar ubio Mirzu Raščića, njegove majka i sestra Ilvana i Zerina donekle su našle mir, ali s velikom pustoši u duši.

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila ih je u njihovom domu u naselju Alipašino Polje.

Ilvana je na početku razgovora rekla da je navikla živjeti s gorčinom te je nastavila:

- Presudu gledam s dvije strane, kao majka i kao osoba koja očekuje pravdu. Kao majci, nijedna kazna ne može mi biti dovoljna, pa ni ona od 45 godina zatvora. Presudom sam koliko-toliko zadovoljna... Njemu (Izudin Tahirović, op. a.) sudilo se za ubistvo sa predumišljajem. Mirza je ubijen s leđa, što je, prema mome mišljenju, svirep i brutalan način. Ipak, poučena drugim slučajevima, gdje je za iste zločine neko dobio šest ili sedam godina zatvora, pravda je djelimično zadovoljena – kaže Ilvana. 

(Dnevni avaz)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.