25.11.2016. 12:48
0
Ambasada SAD-a o Pregledu odbrane: Ovo je prilika za BiH da ojača svoju vezu sa NATO savezom
Ambasada SAD-a čestita Predsjedništvu BiH i ministrici odbrane završetak izrade dokumenta Pregled odbrane. Iako su za njegovu izradu bile potrebne godine, mi pozdravljamo duh saradnje koji je doveo do izrade okvira za budućnost Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji će izbalansirati broj vojnika, smanjiti broj perspektivne nepokretne vojne imovine i profilisati akcijski plan za modernizaciju vojske.

- Pregled odbrane je živi dokument koji se može ponovno razmatrati i revidirati u skladu sa željama vlasti Bosne i Hercegovine da nastave aktivnosti na smanjenju prekomjernih zaliha municije, uklanjanju mina širom zemlje, obučavanjem i opremanjem vojnika za pomaganje prilikom elementarnih nepogoda, kako u zemlji tako i u misijama u inostranstvu, kako bi na kraju postale modernizovane snage sposobne za partnerstvo sa drugim narodima.

Kompletiranjem dokumenta Pregled odbrane, pravi posao na njegovom provođenju tek počinje. Ovo je prilika za BiH da ojača svoju vezu sa NATO savezom i rad sa regionalnim partnerima. Apelujemo na lidere u BiH, da u nastupajućoj godini, rade na narednim koracima u knjiženju vojne imovine - uključujući i Han Pijesak u skladu sa sudskom odlukom - te nastave tražiti prilike za saradnju sa NATO saveznicima u okviru priprema za aktivaciju MAP (Akcionog plana za članstvo) – kaže se u saopćenju Ambasade SAD-a.


(PATRIA)

 
NATOBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.