26.11.2016. 11:26
0
Uragan Otto na Kostariki: Poginulo devet osoba, evakuisane hiljade ljudi
Uragan Otto pogodio je Kostariku i usmrtio devet osoba.


Predsjednik Kostarike Luis Guillermo Solis potvrdio je da je uragan zahvatio ovu zemlju i da je na području Bagacesa i Upale, u blizini granice sa Nikaragvom, poginulo devet osoba. 

Solis je izrazio zabrinutost da bi uragan mogao nanijeti štetu važnim poljoprivrednim proizvodima kao što je kafa. 

Zbog opasnosti od uragana na Kostariki je evakuisano 2.500 ljudi, a zatvorene su i sve škole. Nekoliko zemalja, u prvim redu Sjedinjene Američke Države (SAD) i Panama poslale su helikoptere i avione koji pomažu u akcijama traženje i spašavanja. 

U Nikaragvi je prekinuto vanredno stanje koje je ranije proglašeno zbog opasnosti od uragana. U ovoj zemlji nije bilo ljudskih gubitaka, ali je nanesena šteta na oko 400 stambenih objekata.

(Anadolu Agency) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.