5.12.2016. 14:27
1
Na Sarajevskom aerodromu dočekana 800.000. putnica
Na Sarajevskom aerodromu je danas obilježen važan jubilej, s obzirom na to da dočekan 800.000. putnika u 2016. godini.

Riječ je o Mostarki Gordani Aničić, koja je za nagradu dobila dvije karte koje može iskoristiti od "Air Srbije" i poklon bon od 200 maraka koji može potrošiti na Sarajevskom aerodromu.

- Igrom slučaja postala sam 800.000. putnica na Sarajevskom aerodromu u 2016. godini. Put je za Beograd krenuo fenomenalno - kazala je Aničić, koja je krenula sa Sarajevskog aerodroma za Beograd kao 800.000. putnica u 2016. godine.

Prisutnima se obratio i  Armin Kajmaković, direktor Sarajevskog aerodroma. 
 - Ovo je značajan rekord za Međunarodni aerodrom Sarajevo, ali istovremeno samo jedan od pokazatelja našeg ogromnog rasta u ovoj godini. Poenta je da smo u jednom izuzetnom i konkurentnom regionalnom okruženju u julu uspjeli zaokružiti 22 posto više putnika nego u prošloj godini, s tim da smo u avgustu imali rekord s preko 120.000 putnika koji su bili na aerodromu Sarajevo. Danas i na ovaj način obilježavamo 800.000. putnika u ovoj godini, što znači da su naše prognoze i očekivanja ispunjene. Ujedno bih se zahvalio i našem dugogodišnjem partneru “Air Srbiji” – kazao je Kajmaković.  

Na aerodromu trenutno operira 12 aviokompanija, koje Sarajevo povezuju sa 13 destinacija, što glavni grad BiH čini povezanim s Evropom i svijetom bolje nego ikad. 

Početkom naredne godine u redovni aviosaobraćaj trebale bi biti uključene i kompanije "Wizz Air" s linijom Sarajevo - Budimpešta i "Qatar Airways", koja uvodi liniju Sarajevo - Doha.
Već sredinom prošlog mjeseca Aerodrom je premašio broj registrovanih putnika iz prošle godine (772.904), a do sada je u toku ove već nekoliko puta obarao svoj rekord.

Tako je u julu ove godine kroz Aerodrom prošao 109.141 putnik, da bi tokom narednog mjeseca taj broj bio i premašen (118.350), čime se postavljen još jedan rekord, ovog puta po broju putnika opsluženih u jednom mjesecu. Bio je to ukupno treći put u historiji preduzeća da u jednom mjesecu ima više od 100.000 putnika (uz avgust prošle godine - 101.307 putnika). 


(Avaz/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.