6.12.2016. 9:03
0
Pomozimo oboljeloj Neli Balić iz Mostara
Ona boluje od tumora jetre. S tom bolešću se bori od operacije na sinusu u Sarajevu, još od prije dvije godine, a zatim joj je preminuo suprug od srčanog infarkta godinu kasnije kad joj i dijagnosticiraju tumor na jetri.

Nela Balić je teško oboljela Mostarka kojoj je pomoć dobrih ljudi prijeko potrebna. Ona boluje od tumora jetre. S tom bolešću se bori od operacije na sinusu u Sarajevu, još od prije dvije godine, a zatim joj je preminuo suprug od srčanog infarkta godinu kasnije kad joj i dijagnosticiraju tumor na jetri. Nela je samohrana majka sedmogodišnjeg dječaka Omera. Nakon neuspješnog liječenja hemoterapijom, Nela nije izgubila nadu za bolji život. Njena porodica je pronašla onkologa u Italiji koji je prihvatio Nelino liječenje, ali Balići nisu u stanju osigurati potrebna financijska sredstva. Za tretman, smještaj, transport i lijekove potrebno je oko 30 hiljada maraka, piše “Dnevni list“…

Oni koji transakcijski žele izvršiti uplatu, mogu to učiniti na žiro račun u Raiffeisen banci na broj 1613000064371098 Raiffaeisen Bank BiH (račun glasi na ime Nele Balić, svrha doznake “Za liječenje Nele Balić”, za područje BiH), ili na žiro račun za dijasporu: Sparkasse KölnBonn IBAN: DE08 3705 0198 0035 3334 91 BIC: COLSDE33XX (račun glasi na ime Sead – Sejo Mušić, svrha doznake “Za liječenje Nele Balić“, za područje dijaspore).

Kako bi joj se pomoglo, KEC Sehara će organizovati određene humanitarne aktivnosti za prikupljanje novčanih sredstava. Sve aktivnosti će biti objavljenje na Facebook stranici Sehare.

Također, Udruženje građana Zalik će u petak, 9. decembra od 18.30 sati organizovati Humanitarni turnir u streljaštvu, a sav prihod će se uplatiti za Nelino liječenje. Turnir će se održati u bivšoj školi Dom, a kotizacija iznosi 5 KM. Iz UG Zalik su saopštili kako su osigurane nagrade za najbolje takmičare.

ApelPomoc
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.