13.12.2016. 16:18
0
Izet Arslanagić osuđen na godinu zatvora na temelju Sporazuma s Tužilaštvom
Kantonalni sud Sarajevo (KSS) osudio je na jednu godinu zatvora Izeta Arslanagića, optuženog u predmetu "Bosnalijek".

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) Feni je rečeno da je presuda u ovom slučaju izrečena na temelju Sporazuma potpisanog s ovim tužilaštvom.

Istovremeno, KSS izrekao je i mjeru oduzimanja nezakonito stečene imovine i izuzimanje dionica upisanih u registar vrijednosnih papira koji će postati vlasništvo FBiH.

Optužnica u ovom predmetu odnosi se na Edina Arslanagića, Šefika Handžića, Hasana Šepu, Amara Arslanagića, Aidu Selvić, Izeta Arslanagića i Jasmina Šepu, koji se terete za organizirani kriminal, odnosno za više krivičnih djela, među kojima, za zloupotrebu položaja ili ovlasti, pranje novca, poreznu utaju, krivotvorenje službene isprave, te sklapanje štetnog ugovora.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.