16.12.2016. 16:38
0
Potvrđena optužnica protiv Žarka Vukovića za silovanje u Foči
Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Žarka Vukovića zbog zločina protiv čovječnosti počinjenog na području Foče.

Kako je ranije saopćilo Državno tužilaštvo, Vuković je kao pripadnik vojnih snaga Republike Srpske (RS) silovao žensku osobu više puta. Navedeno je da je Vuković sa još dvojicom vojnika nekoliko puta dolazio u porodičnu kuću oštećene i silovao je. Dvojica vojnika, koja su dolazila sa optuženim, također su, prema navodima Tužilaštva, jednom silovali oštećenu.

Iz Državnog tužilaštva je navedeno da je Vuković ove zločine počinio od početka aprila 1992., pa do marta 1993. godine, u okviru širokog i sistematičnog napada usmjerenog protiv civilnog bošnjačkog stanovništva na području opštine Foča, javlja BIRN.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.