16.12.2016. 19:43
2
Dodik: Republika Srpska će nastaviti sa referendumima uprkos prijetnjama
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je normalno da Srpska i ubuduće organizuje referendume, te da se o tome neće pitati visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Dodik je istakao da Incko ni slučajno ne govori u ime cijele međunarodne zajednice i da su sve njegove izjave posljedica želje da sačuva poziciju i mjesečnu platu od čak 25.000 evra. 

"Niti on govori u ime međunarodne zajednice, niti predstavlja vojnu silu Zapada. Što bi rekao naš narod, on prijeti praznom puškom", rekao je Dodik za beogradski dnevni list "Informer". 

Predsjednik Srpske je naglasio da su lider SDA Bakir Izetbegović i Incko "zajednička priča", te da žele da unište Republiku Srpsku. 

"Inzkova pozicija je jasna. NJegova plata od 25.000 evra direktno zavisi samo od dobrih odnosa sa muslimanima u Sarajevu. Zato se i obrušava na Srpsku, jer je to jako prijemčivo za Sarajevo. Istina je, međutim, da je Incko potpuno periferni politički faktor koji je tu samo da bi lutao", ocijenio je Dodik. 

On je naglasio da Inckova mržnja izvire iz svake njegove riječi, te da visoki predstavnik pokušava da strašnim lažima sačuva poziciju i pridobije simpatije Sarajeva. 

"Incko, kao i svi drugi visoki predstavnici, jesu krupni međunarodni kriminalci koji su kršili i krše međunarodno pravo napakovanim sistemom koji važi samo za Republiku Srpsku! Umjesto da tumači Dejton, što mu je posao, on ga zloupotrebljava. Uprkos tome, mi idemo svojim putem a on je jačanje institucionalne snage Srpske", poručio je Dodik. 

On je istakao da "secesija ovdje nije na dnevnom redu, već kršenje Dejtona". 

"Svi visoki predstavnici su masovno u svojim mandatima kršili taj mirovni sporazum. Oni su dužni da izvještaj podnose Srbiji, Republici Srpskoj, BiH i Hrvatskoj, ali je onda vještački stvorena priča da se izvještaji podnose Savjetu bezbjednosti. A, suština je da se sve svelo na to da Incko služi muslimanskoj politici", rekao je Dodik. 

Na pitanje da li se plaši sankcija koje najavljuje Incko, Dodik kaže da se ne plaši i da je riječ o hipotetičkim pričama. 

"Kakve sankcije, kakvi bakrači?! Nema on te informacije, samo se pravi važan! Mi smo prije osam godina rekli da nećemo poštovati nijednu njegovu odluku. I on je za nas još tad prestao da odlučuje", zaključio je Dodik.

(SRNA)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.