16.12.2016. 22:44
0
Zaplijenjena najveća količina heroina u 2016. godini
U Sanskom Mostu zaplijenjen je 1,1 kilogram heroina, oko 60.000 KM u raznim apoenima, tri automobila, a dvije osobe su uhapšene.

Riječ je o najvećoj pljenidbi heroina u BiH u ovoj godini i jednoj od najvećih policijskih akcija u posljednjih pet godina proveednih na području Unsko-sanskog kantona, rekao je kantonalni ministar unutrašnjih poslova Ervin Bibanović. 

Heroin, procijenjene tržišne vrijednosti oko 50.000 KM, bio je spreman za uličnu preprodaju i distribuciju, prenosi portal "Kliks". 

Policija je zaplijenila i oko 60.000 KM u evrima, kunama, srpskim dinarima, švedskim krunama i američkim dolarima. Pretpostavlja se da je novac stečen izvršenjem krivičnih djela, rečeno je na konferenciji za novinare odrganizovanoj u kantonalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova  (MUP).

Zaplijenjeno je i 28 mobilnih telefona koji su služili za komunikaciju u vrijeme preprodaje narkotičkih sredstava, a oduzeta su i tri automobila i jedan motocikl. 

Uhapšeni se muškarac B.M. (35) i lice čiji su inicijali B.S. (33), koji su od ranije poznati policiji. Oni su sa područja opštine Sanski Mosti, a prema podacima MUP-a Unsko-sanskog kantona, "imaju vezu sa Banjalukom". 

Na konferenciji je istaknuto da je riječ o akcija "Sana dva" koja je plod višemjesečnog praćenja pojedinih osoba i njihovih aktivnosti. 

"Momci iz Odjeljenja kriminalističke policije posljednjih nekoliko sedmica spavali su u napuštenim kućama i ležali u kanalima da bi se akcija realizovala", rekao je komandir Treće Policijske uprave Sanski Most Munir Talić. 

Iz kantonalnog MUP-a poručuju da istraga u ovom predmetu još nije gotova, te da je ova akcija početak nečeg što bi moglo dati mnogo veće rezultate i dovesti do hapšenja brojnih drugih lica. 

Predstavnici policije najavili su da će slične aktivnostima nastaviti i u narednom periodu, te su pozvali građane da im se obrate ako imaju bilo kakvu informaciju o kriminalnim aktivnostima, uz poruku da će im pružiti maksimalnu zaštitu.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.