21.12.2016. 16:11
1
Inzko se sastao s v.d. glavnog tužioca Gordanom Tadić
Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je posjetio Tužilaštvo Bosne i Hercegovine gdje se sastao s vršiteljicom dužnosti glavnog tužioca Gordanom Tadić i izrazio svoju punu podršku pravosudnim institucijama u njihovim naporima da osiguraju poštivanje vladavine prava.

- U članu 1. Ustava BiH se kaže da je Bosna i Hercegovina demokratska država koja funkcioniše u skladu s vladavinom prava. Tužilaštvo BiH, uz Sud BiH, predstavlja jedan od osnovnih temelja na kojima se zasniva vladavina prava - rekao je visoki predstavnik.

Dodao je da, iako je važan svaki sud i svako tužilaštvo, državne pravosudne institucije imaju zadatak da građanima pruže uvjerenje da pravda postoji i da niko nije iznad zakona, saopćeno je iz OHR-a.

- Sud BiH i Tužilaštvo BiH su ključne državne institucije koje osiguravaju potpuno poštivanje vladavine prava u BiH, a i ključni su element za potpuno provođenje ustavnih nadležnosti države. Poruka koju sam danas htio ovdje poslati je poruka podrške državnim pravosudnim institucijama - zaključio je visoki predstavnik Inzko.

(FENA)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.