22.12.2016. 17:51
3
Željka Cvijanović kaže da je Milorad Dodik dobio poziv od Donalda Trumpa početkom decembra
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik početkom decembra dobio je poziv iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za prijem u Washingtonu povodom inauguracije novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, potvrdila je entitetska premijerka Željka Cvijanović.

- Dodik je poziv dobio početkom mjeseca, čini mi se 2. decembra - rekla je Cvijanović novinarima u Banjoj Luci.

Kaže da vjeruje da SAD sa novom administarcijom može biti pravedna i u pozitivnom smjeru usmjeriti dešavanja u svijetu, „a koja idu u pogrešnom pravcu“.

- Duboko vjerujem da Amerika može da bude velika i sjajna, upravo onakva kako su je republikanci i zamislili kroz svoju kampanju. Da može da bude izbalansirana i pravedna, te da može da bude Amerika koja će sve ovo što se dešava na planeti, a ide u pogrešnom pravcu, okrenuti u neku dobru priču i promovisati saradnju - istakla je Cvijanović.

Entitetska premijerka je naglasila da poruke koje su već mogle da se čuju od ljudi koju su imenovani u SAD-u, poruke koje svako normalan želi da čuje.

- Ako vam dođe jedan političar koji je visoko rangiran ili predsjednik države koji kaže naša politika je više radnih mjesta na unutrašnjem planu, a manje ili ne ratovi na spoljnom planu, onda možete da razumijete tu priču. Ako kaže da treba da postoji saradnja najvećih sila na planeti onda naravno da razumijemo tu priču i da je podržavamo - rekla je Cvijanović.

Dodala je da ima potpuno povjerenje u ljude koji se imenuju, i uopšte u stav koji promoviše priču da treba da se štite svoja radna mjesta i da treba da se sarađuje sa svim vladama svijeta.

(Fena)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.