24.12.2016. 21:38
0
Sud još nije odgovorio na žalbu advokata uhapšene Vesne Švancer
Advokat Vlado Adamović koji zastupa potpredsjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Vesnu Švancer (SBB) koja je u petak uhapšena u Zenici po nalogu Općinskog suda zbog neodazivanja na sudski poziv, kaže da je žalbu uputio par dana prije hapšenja kako bi isto bilo spriječeno.

Adamović za Fenu kaže da još nije dobio odgovor na žalbu o određivanju pritvora, a očekuje ga početkom naredne sedmice.

Vesni Švancer se sudi od mjeseca aprila pred Općinskim sudom u Zenici, gdje se prema optužnici tereti da je počinila krivično djelo prevare. Glavni pretres održan je 25. februara, a saslušanje svjedoka-oštećenog održano je 18. aprila ove godine. Švancer se nije odazivala ročištima zbog čega je uhapšena.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.