25.12.2016. 14:18
1
Udruženje poslodavaca FBiH: Mjere Vlade KS-a mogu naštetiti poslodavcima
Udruženje poslodavaca Federacije BiH smatra da poduzete mjere Vlade Kantona Sarajevo, odnosno uvođenje sistema vožnje po principu "par/nepar" realno mogu naštetiti poslodavcima, "jer će proizvesti značajno smanjenje radnih efekata, odnosno smanjenje ukupnih efekata prometa, roba i usluga.
- Na donesenu mjeru, poslodavci nisu bili pripremljeni, jer je njena primjena definisana ad-hoc. Stoga, Udruženje poslodavaca FBiH izražava zabrinutost pod novonastalim uslovima, na planu otežanog dolaska zaposlenih na posao i vraćanja s posla, rada u trećoj smjeni (između 23.00 i 07.00 sati), nemogućnosti plasmana robe i usluga u punom kapacitetu, te ukupnog smanjenja profit efektive - navodi u saopćenju iz Udruženja i podsjeća da će kazne za pravna lica koja se ne budu pridržavala odluke o saobraćaju biti od 1.000 do 5.000 KM.

Udruženje poslodavaca smatra da rješenje ovog problema sa kojim se skoro svake godine suočava glavni grad Bosne i Hercegovine "iziskuje ozbiljan stručni pristup, te da su novodonesene mjere samo palijativna solucija".

Udruženje posebno reaguje zbog činjenice da je primjena tih mjera započela u nedjelju,  25. decembra, na dan proslave Božića, kada se tradicionalno porodice okupljaju i posjećuju vjerske objekte.

(Fena)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.