26.12.2016. 10:23
1
Iz MUP-a KS tvrde: Nemamo način da izričemo prekršajne sankcije vozačima koji krše pravilo "par-nepar"
Ministarstvo unutrašnjih poslova KS nastavlja sa kontrolama provođenja odluke o sistemu par-nepar, te će eventualne prekršioce evidentirati.

- Prema dosadašnjim podacima možemo reći da se Odluka uglavnom poštuje - navode iz MUP KS.

Kako je za agenciju Patria potvrđeno na dan početka primjene odluke o vožnji automobila po principu par-nepar, sarajevska policija ne može kažnjavati vozače u Kantonu Sarajevo koji prekrše mjere zabrane vožnje motornih vozila po sistemu par-nepar jer za to nema zakonskog osnova. 

- Ta odluka uopšte nije u registru novčanih kazni. Nemamo način da izričemo prekršajne sankcije. Odluka nikad nije razrađena do kraja i policajci na terenu nemaju na osnovu čega da kažnjavaju vozače - kazao je izvor Patrije iz MUP KS.

Policija mora postupiti po odluci te kontrolisati vozače, ali ih ne može kazniti.

Operativni štab u okviru epizode Uzbune naložio je između ostalog mjeru “privremeno ograničenje upotrebe motornih vozila uvođenje sistema vožnje par- nepar tablica" s početkom primjene od 25. decembra. 

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.