26.12.2016. 15:44
1
Potvrđeno: Ukinuta mjera "par-nepar"
Na današnjem zasijedanju Operativnog štaba Vlade Kantona Sarajevo donesena je odluka o ukidanju mjere "par-nepar".

Odluku o ukidanju mjere "par-nepar" potvrdio je za N1 Vedran Mulabdić, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Operativni štab Vlade Kantona Sarajevo za primjenu Plana interventih mjera u slučajevima prekomjerene zagađenosti zraka u KS u subotu, 24. decembra, donio je Odluku o proglašenju treće epizode - Uzbuna od narednog dana, odnosno nedjelje, 25. decembra 2016. godine.

S tim u vezi, od 7 sati je na snazi bila primjena mjere iz epizode - Uzbuna koja podrazumijeva privremeno ograničavanje upotrebe motornih vozila, odnosno uvođenje sistema vožnje po principu "par – nepar" tablica, pri čemu se tog dana zabrana odnosila na vozila čije se registarske tablice završavaju parnim brojem.

Narednog dana, u ponedjeljak 26. decembra 2016. godine od 00:00 sati zabrana se odnosila na vozila čije se registarske tablice završavaju neparnim brojem, i tako se trebalo nastaviti naizmjenično, dok traje Uzbuna.

Ova mjera se nije odnosila na vozila policije, inspekcijskih organa, ministarstva odbrane, javnog gradskog prevoza, komunalnih preduzeća i vozila sa diplomatskim tablicama te hitnih intervencija.

(N1/Merima Druškić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.