28.12.2016. 16:18
0
Dodik: Predsjednik Srbije ili neko iz rukovodstva bit će na proslavi 'Dana RS-a'
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da će neko od najvažnijih ljudi iz rukovodstva Srbije biti pristupan na proslavi "Dana RS-a", 9.januara, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.
Kazao je da će taj dan u Banjoj Luci biti ili predsjednik ili neko iz najvišeg rukovodstva Srbije.

Dodik je istakao da će RS nastaviti da slavi 9. januar kao "Dan RS-a" i da to niko ne može da joj ukine.

Govoreći o zahtjevu koji je predao za američku vizu, kako bi prisustvovao određenim svečanostima na dan inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, entitetski predsjednik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da je "ispoštovao proceduru, te otišao u Ambasadu SAD-a veoma nevoljno" i da očekuje da mu viza bude odobrena. Smatra da nema razloga da ne dobije vizu, ali se neće iznenaditi ni ako je ne dobije.

Naveo je da on treba da prisustvuje "činu zakletve predsjednika SAD-a i inauguralnom balu".

- Dobio sam upute kako se moram ponašati. Tamo će biti pola grada zatvoreno i moram da dođem dva-tri sata prije predsjednika... - rekao je Dodik.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.