29.12.2016. 17:24
1
"Ležao sam tri mjeseca u zatvoru da bih spasio koaliciju"
FOTO: MILUTIN STOJCEVIC
Lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić rekao je na navogodišnjoj konferenciji za medije da se koalicioni partneri moraju uhvatiti ukoštac s borbom protiv korupcije i infrastrukturnim projektima te da iza sebe moraju ostaviti politički montirane procese i neiskrene koalicione odnose

Lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić obratio se javnosti na tradicionalnoj novogodišnjoj konferenciji za medije.
 
Radončić je analizirao godinu na zalasku, te odgovarao na brojna pitanja velikog broja okupljenih novinara.
 
- SBB procjenjuje da je 2016. godina bila ona sa polovičnim uspjesnima. Napravili smo nekoliko važnih iskoraka. Predali smo kredibilnu aplikaciju, imamo relativan mir u Federaciji BiH, dosta smo uradili na provedbi reformske agende", rekao je Radončić, pa nastavio:
 
"Nismo zadovoljni stanjem u infrastrukturi. Otvorili smo jedan tunel, neko je otvorio trotoar... i to su nam najveći graditeljski uspjesi", dodao je lider SBB-a.
 
Novinare je zanimao odnos sa koalicionim partnerom SDA i Bakirom Izetbegovićem.
 
"Ne prihvatam ničiju ucjenu. Volim koaliciju u koju smo ušli nakon višemjesečnih molbi SDA jer je u Federaciji bio kolaps. Dali smo sva ministarska mjesta SDA, dali smo direktorske pozicije, tri najveće kompanije. Da bih očuvao koaliciju ležao sam tri mjeseca pod političkom optužnicom, a nisam je htio razbiti, a plan je bio da je razbijem. Odjednom imamo dodatni zahtjev", rekao je Radončić.
  
"Iako su dobri odnosi među Hrvatima i Bošnjacima, glavni problem leži između SDA i HDZ-a koje imaju mnogo problema i otvorenih pitanja za rješavanje. Trenutno imamo otežavajuću okolnost jer imamo probleme unutar najvećeg koalicijskog partnera, SDA. I tražit ćemo sastanke s njima da se to riješi. Obećali smo ljudima autoputeve moramo graditi toplovode, ceste, sve ono što je potrebno građanima...", smatra Radončić.
 
Radončić se potom osvrnuo na navode u pojedinim medijima kako je u ovoj godini zaposleno na hiljade ljudi u BiH.
 
"Neko bi rekao da smo zaposlili 27.000 ljudi, a ja bih rekao da to nije tačno. Statistika je varljiva nauka. To znači 270 fabrika sa 100 uposlenih. Ako mi neko  može pokazati te kolektive - rado bi ih posjetio", dodao je Radončić.
 
(S.B./ Merima Druškić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.